pátek 19. února 2016

Cuketové tagliatelle s mletým masem



Zeleninové těstoviny jsou super dietní a nemusíte se bát o svou linii. Díky omáčce je navíc dostanete i do dětí.

4-5 porcí
35min

500g mletého masa mix
1 mrkev
hrst pórku (střední část)
kousek celeru (objemově jako mrkve)
1 plechovka rajského protlaku
3dcl vývaru
sůl
oregano
4 cukety
sýr na posypání
2PL oleje
stroužek česneku

Na oleji necháme zezlátnout pokrájený pórek a nastrouhanou mrkev s celerem. Přidáme mleté maso, které necháme zatáhnout, rajský protlak a koření, podlijeme vývarem a dusíme cca 15-20min.
Mezitím si škrabkou na zeleninu vytvoříme cuketové tagliatelle.
V hluboké pánvi rozpálíme olej, vhodíme do něj oloupaný a rozmáčknutý celý stroužek česneku. Necháme chvíli ovonět olej, česnek vyjmeme, vložíme porci cukety a párkrát prohodíme, aby se ohřála.
Podáváme s masovou směsí posypané sýrem.