středa 17. února 2016

Domácí zapékané musli



Miluji zapékané musli, ale ruku na srdce, ty kupované jsou plné cukru a palmového oleje. Tak proč si neudělat domácí zdravější variantu.

Kakaové s kokosem pro mámu
300g ovesných vloček
5PL kokosu
2PL kakaa
2PL tekutého medu
2PL tekutého kokosového oleje
1PL skořice

Ořechové pro tátu
300g ovesných vloček
150g sekaných vlašských ořechů
3PL javorového sirupu
2PL kokosového oleje

Ovocné pro Matýska
200g ovesných vloček
50g amarantových pukanců
50g sušeného ovoce (použila jsem domácí křížaly)
2PL datlového sirupu
šťáva z 1 velkého pomeranče (cca 1dcl)

Všechny ingredience smícháme, směs přendáme na plech s pečícím papírem a zapékáme za občasného promíchání (hlavně u kakaové varianty) při 180st cca 15-20min. Po vychladnutí uskladňujeme ve skleněných dózách. Podáváme např. s jogurtem či mlékem.
* Pokud chcete větší hrudky, přidejte více tekuté složky (sirup, med, ovocná šťáva, olej...).