středa 17. února 2016

Grilovaná vepřová játra s řepovo-ostružinovým sosem a plněná řepa petrželovým kuskusem a fetou



               Řepu jsem nikdy moc nemusela. Po detoxu jsem ji nemohla ani cítit. Ale protože je moc zdravá, dala jsem jí ještě šanci. V této kombinaci chutná nejen mně, ale i mým klukům.

3 porce
30min bez vaření řepy

400g vepřových jater vcelku
3 vařené řepy velikosti tenisového míčku
50g kuskusu
60g fety
Hrst petrželky
4KL ghí
50g řepy (použijte vydlabanou část)
50g ostružin
růžová sůl
1KL medu
200ml vývar

Kuskus zalijeme cca 100ml vývaru a necháme 5-10min nasáknout všechnu tekutinu. Přimícháme petrželku a nadrobenou fetu. Uvařenou řepu vydlabeme (dno necháme) a naplníme kuskusem. Pokapeme rozpuštěným ghí a pečeme při 200st pod grilem cca 10min.
Játra rozdělíme na 3 porce a každou opečeme na grilovací pánvi cca 3min z každé strany. Vložíme do pekáčku na pečící papír, pokapeme ghíčkem a pečeme při 200st pod grilem cca 10min. Necháme zakryté odpočinout. Osolíme!
V kastrolku svaříme ostružiny, část vydlabané řepy, výpek, vývar, med a špetku soli. Trvá to asi 5-10min. Přepasírujeme.