Pstruh ve smetanové omáčce s rukolou, hráškový kuskus
Ryby milujeme, ale klasika na másle už nás nebaví. A jelikož na mě v lednici vykoukla už lehce unavená rukola, nápad byl na světě.
2 porce
40min
2 filety pstruha
Hrst rukoly
Malá cibulka
2 stroužky česneku
150ml smetany na šlehání
růžová sůl
100g kuskusu
2 hrsti hrášku
120ml vývaru
Do pekáčku dáme nadrobno
pokrájenou cibulku, česnek, hrst rukoly a osolené filety. Podlijeme smetanou a
pečeme při 200st 20min. Vyjmeme pstruha, omáčku rozmixujeme, dochutíme solí a
necháme zredukovat asi ještě 5min na požadovanou konzistenci.
Během pečení si připravíme
přílohu. Do misky nasypeme kuskus, zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a
necháme vstřebat všechnu tekutinu. Trvá to asi 5min. Poté přidáme uvařený
hrášek a promícháme, popř. dosolíme.