středa 17. února 2016

Pstruh ve smetanové omáčce s rukolou, hráškový kuskus




                        Ryby milujeme, ale klasika na másle už nás nebaví. A jelikož na mě v lednici vykoukla už lehce unavená rukola, nápad byl na světě.

2 porce
40min

2 filety pstruha
Hrst rukoly
Malá cibulka
2 stroužky česneku
150ml smetany na šlehání
růžová sůl
100g kuskusu
2 hrsti hrášku
120ml vývaru

Do pekáčku dáme nadrobno pokrájenou cibulku, česnek, hrst rukoly a osolené filety. Podlijeme smetanou a pečeme při 200st 20min. Vyjmeme pstruha, omáčku rozmixujeme, dochutíme solí a necháme zredukovat asi ještě 5min na požadovanou konzistenci. 
Během pečení si připravíme přílohu. Do misky nasypeme kuskus, zalijeme vývarem, přikryjeme pokličkou a necháme vstřebat všechnu tekutinu. Trvá to asi 5min. Poté přidáme uvařený hrášek a promícháme, popř. dosolíme.