Hovězí na rajčatech s bulgurem
Miluji
jednoduchá jídla, zvlášť teď, když finišujeme s přípravou na příchod dalšího
člena domácnosti. A i když se tohle jídlo vaří déle, věřte mi, že s jeho
přípravou budete hotovi raz dva a navíc budete potřebovat jen pár surovin.
3 porce
90min a více
350g hovězí plece
1 plechovka krájených rajčat
4KL solčanky (směs sušené
zeleniny a mořské soli)
1KL sladké mleté papriky
1KL cukru nebo datlového sirupu
2PL oleje
200ml bulguru
cca 1l vývaru nebo vody
1 malá cibulka
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Okořeníme 2KL solčanky a
červenou paprikou. Na lžíci oleje necháme maso zatáhnout, podlijeme vodou nebo
vývarem a za občasného míchání a podlévání dusíme doměkka (cca 2-2,5hod). Poté vlijeme
rajčata, přidáme cukr a necháme ještě 30min probublávat.
Mezitím si připravíme bulgur. Cibulku očistíme a najemno
nakrájíme. Na lžíci oleje necháme zezlátnout, přidáme propláchnutý bulgur,
zarestujeme, okořeníme solčankou a podlijeme 500ml vody nebo vývaru (ve vývaru
bude chutnější). Vaříme cca 15min, než se vsákne všechna tekutina a poté
necháme pod poklicí dojít ještě aspoň 10min.