sobota 20. února 2016

Hovězí na rajčatech s bulgurem



Miluji jednoduchá jídla, zvlášť teď, když finišujeme s přípravou na příchod dalšího člena domácnosti. A i když se tohle jídlo vaří déle, věřte mi, že s jeho přípravou budete hotovi raz dva a navíc budete potřebovat jen pár surovin.

3 porce
90min a více

350g hovězí plece
1 plechovka krájených rajčat
4KL solčanky (směs sušené zeleniny a mořské soli)
1KL sladké mleté papriky
1KL cukru nebo datlového sirupu
2PL oleje
200ml bulguru
cca 1l vývaru nebo vody
1 malá cibulka

Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Okořeníme 2KL solčanky a červenou paprikou. Na lžíci oleje necháme maso zatáhnout, podlijeme vodou nebo vývarem a za občasného míchání a podlévání dusíme doměkka (cca 2-2,5hod). Poté vlijeme rajčata, přidáme cukr a necháme ještě 30min probublávat.
Mezitím si připravíme bulgur. Cibulku očistíme a najemno nakrájíme. Na lžíci oleje necháme zezlátnout, přidáme propláchnutý bulgur, zarestujeme, okořeníme solčankou a podlijeme 500ml vody nebo vývaru (ve vývaru bude chutnější). Vaříme cca 15min, než se vsákne všechna tekutina a poté necháme pod poklicí dojít ještě aspoň 10min.