Hovězí steak s pepřovou omáčkou
Steaky zbožňuje snad každý, ale moc je neděláme. Jelikož jsme konečně byli na víkend doma, dopřáli jsme si kromě úklidu i tuto lahůdku.
3 porce
15min bez marinování
3 hovězí steaky (na výšku
cca 1-1,5cm)
1PL čtyřbarevného pepře
1-2PL oleje
růžová sůl
250ml smetany ke šlehání
3 velké brambory
2 malé kedlubny
2KL ghí
Steaky
rukou lehce naklepeme, potřeme olejem a posypeme polovinou drceného pepře.
Necháme mimo lednici marinovat.
Na
rozpálené pánvi pečeme podle toho, jaký stupeň propečení preferujeme. My máme
rádi medium, takže jsem dělala 3min z každé strany a poté nechala na
teplém talíři zakryté odpočinout asi 5-10min.
Do
výpeku jsem nalila smetanu, přisypala zbytek pepře, lehce osolila a zredukovala.
Jako
přílohu jsem zvolila bramborovo-kedlubnové pyré. To jsem připravila uvařením
brambor a kedlubny v osolené vodě doměkka. Zeleninu jsem slila, přidala ghí a sůl
a vyšlehala dohladka.