Hráškový krém s kokosovým mlékem
I když na Štědrý den dodržujeme hodně tradic a kapr nesmí chybět, rybí
polévka se moc nechytla, a tak už několik let vařím hráškový krém se sýrovými
měšci. Manžel tuto polévku zbožňuje, a když mě dnes poprosil, jestli bych ji
neuvařila k obědu, řekla jsem si, proč ne. Je rychlá, chutná a stejně si ji na
Vánoce nedám kvůli kojení .
Pro něj a Matýska jsem udělala klasiku se
sladkou smetanou. A jelikož těhotenské chutě všechny jistě dobře znáte, mně
tato kombinace dnes nestačila, a tak jsem si pro sebe uvařila variantu s
kokosovým mlékem a ženy, je to pecka. Pokud máte rádi nevšední a nové chutě,
určitě vyzkoušejte.
4 porce
20min
450g mraženého hrášku
1 plechovka 200ml kokosového mléka
4 stroužky česneku
růžová sůl
cca 500ml vody nebo vývaru
Hrášek zalijeme vodou jen tak, aby byl sotva
ponořený a uvaříme doměkka. Trvá to asi 10min. Slijeme si bokem cca
1/2 tekutiny, dodáme kokosové mléko, prolisovaný česnek a vše rozmixujeme.
Konzistenci případně doladíme odlitou tekutinou. Podle chuti dosolíme. Servírujeme
s opečenou houskou nebo různými knedlíčky. Mně zbyl ze včera polentový knedlík,
tak jsem si pohrála s vykrajováním.
* Pokud preferujete méně exotické chutě, použijte místo kokosového mléka
sladkou smetanu.