sobota 20. února 2016

Kedlubnové špagety s lososem



Kedlubnové zelí míváme často, tak jsem kedlubny zkusila zpracovat jinak a vyšlo to moc dobře.

3 porce
20min

1 cibule
1 kedlubna
250ml smetany na šlehání
1KL kurkuma/ kari 
sůl
2PL oleje
3 porce (cca 350g) lososa
koření na ryby s citrónovou trávou
2PL másla
300g špaget

Cibuli pokrájíme nadrobno a necháme zezlátnout, přisypeme nastrouhanou kedlubnu, zaprášíme kari nebo kurkumou (pokud vaříte pro děti), zarestujeme, zalijeme smetanou a povaříme cca 5-10min, aby se omáčka částečně zredukovala. Poté rozmixujeme a dochutíme solí.
Vmícháme uvařené špagety. Vytvoříme hnízdo, do kterého klademe kousky lososa, kterého jsem okořenila a dělala na pánvi na másle.