sobota 20. února 2016

Kuřecí maso v jogurtové omáčce 

s ředkvičkami a koprem



Znáte to... "rodičák" pořád nikde a v peněžence pár drobných. Tak jsem sáhla do železných zásob v mrazáku a vyndala kuřecí maso. Co ale s ním? V lednici se krčil svazek už lehce unavených ředkviček, a když jsem objevila ještě zbytek jogurtu, nápad byl na světě. Vyzkoušejte, překvapí Vás.
2 porce
45min

2 kuřecí stehenní řízky
svazek ředkviček
3 vrchovaté PL bílého jogurtu
250ml vývaru
hrst sekaného kopru
mletá sladká paprika
kari
sůl

Maso nakrájíme na kousky, okořeníme a vložíme do zapékací misky. Přidáme na plátky pokrájené ředkvičky, nasekaný kopr a jogurt, vše promícháme. Pečeme při 200stupních 5minut, poté podlijeme vývarem, promícháme a pečeme dalších 30minut. Maso vyjmeme a zbylou omáčku rozmixujeme. Podáváme s rýží.     
Pokud nemáte doma kari, poslouží i kurkuma, která vlastně též kari koření obsahuje. Kdo by nesehnal stehenní řízky, může použít klasická prsa.