Kuřecí maso v jogurtové omáčce
s ředkvičkami a koprem
Znáte to... "rodičák" pořád nikde a v peněžence
pár drobných. Tak jsem sáhla do železných zásob v mrazáku a vyndala kuřecí
maso. Co ale s ním? V lednici se krčil svazek už lehce unavených ředkviček, a
když jsem objevila ještě zbytek jogurtu, nápad byl na světě. Vyzkoušejte,
překvapí Vás.
2 porce
45min
2 kuřecí stehenní
řízky
svazek ředkviček
3
vrchovaté PL bílého jogurtu
250ml
vývaru
hrst sekaného
kopru
mletá sladká
paprika
kari
sůl
Maso nakrájíme na kousky, okořeníme a vložíme do zapékací
misky. Přidáme na plátky pokrájené ředkvičky, nasekaný kopr a jogurt, vše
promícháme. Pečeme při 200stupních 5minut, poté podlijeme vývarem, promícháme a
pečeme dalších 30minut. Maso vyjmeme a zbylou omáčku rozmixujeme. Podáváme s
rýží.
Pokud nemáte doma kari, poslouží i kurkuma, která vlastně
též kari koření obsahuje. Kdo by nesehnal stehenní řízky, může použít klasická
prsa.