sobota 20. února 2016

Voňavé vepřové maso s květákovou "rýží"



Dnes byla velká chuť na něco "jiného", takže jsem prohrábla svou velkou zásobu koření, která kvůli prckovi byla dlouho opomíjena, a rozhodla se uspokojit své chuťové buňky. Protože jsem nechtěla vařit ještě sólo něco pro juniora, snažila jsem se, aby to bylo aspoň trochu baby friendly. No nestačila jsem se divit, jakou rychlostí maso, které nám dělá problémy, mizelo.
4 porce
90min

400g vepřové kýty
1 cibule
3 stroužky česneku
2 cm jemně strouhaného zázvoru
1/2KL drceného kmínu
1/2KL mletého nového koření
1/2KL mleté sladké papriky
1KL citrónové kůry
1KL sušené máty
špetka pepře
růžová sůl
3PL oleje
voda dle potřeby
květák
           
Maso nakrájíme na kostky a okořeníme. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme maso, chvíli restujeme a podlijeme vodou. Za občasného dolévání a míchání pozvolna dusíme cca 2,5 - 3 hodiny.
Syrový květák nastrouháme nahrubo a orestujeme na pánvi na 1PL oleje. Osolíme, podlijeme troškou vody nebo vývaru a pod poklicí dusíme cca 5-10min do změknutí.