Kokosová rýže s kořeněným mangem
Dezert s nádechem Asie je velice jednoduché připravit.
4 porce
30min1 šálek kulaté rýže
1 šálek vody
400ml kokosového mléka (1 plechovka)
špetka soli
1 zarovnaná PL třtinového cukru
1 mango
špetka mletého zázvoru
špetka mletého nového koření
špetka mleté skořice
Rýži a špetku soli vsypeme do hrnce a zalijeme
vodou a kokosovým mlékem. Přivedeme k varu a poté za stálého míchání vaříme
doměkka a zhoustnutí cca 15min. Pod pokličkou necháme odpočinout.
Mezitím si oloupeme mango, část dužiny odložíme
bokem na ozdobu, zbytek rozmixujeme. Mangové pyré okořeníme zázvorem, novým
kořením a skořicí a chvíli povaříme.
Rýži vytvarujeme pomocí formiček a servírujeme
s mangovým pyré a kostičkami čerstvého manga.
