pátek 19. února 2016

Kokosová rýže s kořeněným mangem



            Dezert s nádechem Asie je velice jednoduché připravit.

4 porce
30min

1 šálek kulaté rýže
1 šálek vody
400ml kokosového mléka (1 plechovka)
špetka soli
1 zarovnaná PL třtinového cukru
1 mango
špetka mletého zázvoru
špetka mletého nového koření
špetka mleté skořice


Rýži a špetku soli vsypeme do hrnce a zalijeme vodou a kokosovým mlékem. Přivedeme k varu a poté za stálého míchání vaříme doměkka a zhoustnutí cca 15min. Pod pokličkou necháme odpočinout.
Mezitím si oloupeme mango, část dužiny odložíme bokem na ozdobu, zbytek rozmixujeme. Mangové pyré okořeníme zázvorem, novým kořením a skořicí a chvíli povaříme.
Rýži vytvarujeme pomocí formiček a servírujeme s mangovým pyré a kostičkami čerstvého manga.