sobota 20. února 2016

Kuře na paprice z dýně hokaido, špecle



                Vynikající recept jak ozvláštnit klasiku. A vymyslela ho opět skvělá máma v kuchyni Barča Charvátová.


4 porce
90 minut

4 menší kuřecí prsa 
1 velká cibule
400g dýně hokaido
1 smetana na šlehání (lze použít i mléko nebo sladkou smetanu)
1 PL mleté sladké papriky
2PL řepkového oleje
růžová himalájská sůl
dle potřeby mléko či voda na zředění 

         Ve větším hrnci necháme na oleji zatáhnout osolené a popaprikované kuřecí maso. 
         Maso vyjmeme a ve výpeku zpěníme oloupanou a posekanou cibuli, přidáme na kostky pokrájenou dýni, vrátíme maso a zalijeme vodou tak, aby bylo vše lehce ponořené, a vaříme. 
         Jakmile je maso dostatečně měkké, vyndáme ho a dýni rozmixujeme. 
         Omáčku zjemníme smetanou, dle potřeby dochutíme solí a paprikou.
         Servírujeme např. se špeclemi.