Kuře na paprice z dýně hokaido, špecle
Vynikající recept jak ozvláštnit klasiku. A vymyslela ho opět skvělá máma v kuchyni Barča Charvátová.
4 porce
90 minut
4 menší kuřecí prsa
1 velká cibule
400g dýně hokaido
1 smetana na šlehání (lze použít i mléko nebo sladkou smetanu)
1 PL mleté sladké papriky
2PL řepkového oleje
růžová himalájská sůl
dle potřeby mléko či voda na zředění
Ve větším hrnci necháme na oleji zatáhnout osolené a popaprikované kuřecí maso.
Maso vyjmeme a ve výpeku zpěníme oloupanou a posekanou cibuli, přidáme na kostky pokrájenou dýni, vrátíme maso a zalijeme vodou tak, aby bylo vše lehce ponořené, a vaříme.
Jakmile je maso dostatečně měkké, vyndáme ho a dýni rozmixujeme.
Omáčku zjemníme smetanou, dle potřeby dochutíme solí a paprikou.
Servírujeme např. se špeclemi.