Luštěninové karbanátky s kapustou
U
nás se marodí, nicméně jsem se rozhodla svůj plánovaný souboj s kapustou
uskutečnit. Když jsem tuhle krásně zelenou potvůrku uviděla v obchodě,
uvědomila jsem si, že můj skoro 18m prcek ji ještě neochutnal (!!!), a tak jsem
ji prostě musela koupit. Až doma mi došlo, že kromě klasiky (dušené), jsem ji
nikdy jinak nejedla, natož vařila. A že není zrovna mým favoritem mezi
zeleninou. Zrodily se tyto karbanátky a Matymu kupodivu tak šmakovalo, že snědl
celou porci.
12ks
350g uvařených bílých fazolí
200g kapusty nahrubo krájené
4PL hrašky
4 stroužky česneku
sůl
pepř
saturejka
drcený kmín
mletá sladká paprika
3PL oleje
Kapustu
vaříme ve vodě (popř. v páře) cca 10-15min, slijeme a zchladíme studenou vodou.
Spolu s uvařenými bílými fazolemi pomeleme, směs dochutíme prolisovaným
česnekem, okořeníme a zahustíme hraškou.
Tvarujeme
karbanátky, které buď smažíme na oleji, nebo pečeme na pečícím papíru zakapané
olejem dozlatova.
Podáváme
třeba s maštěnými bramborami a salátem z mrkve a jablíčka.