sobota 20. února 2016

Vepřové kostičky s dýňovou kaší



          Tahle jídla jdou u nás na dračku. A jejich příprava je velice jednoduchá a pořád na stejné brdo. 

2 porce
60min

250g očištěné vepřové plece
růžová sůl
sušený česnek
sušený tymián
2 brambory
dýně hokaido (objemově stejné množství jako brambor)
100ml mléka nebo smetany

           Maso nakrájíme na co nejmenší kostičky, nejen kvůli tomu, aby se dětem lépe jedly, ale budou dříve hotové. Okořeníme, na trošce oleje necháme zatáhnout, podlijeme trochou vody a za občasného dolévání vodou dusíme cca 40min doměkka. Před koncem necháme šťávu zredukovat.
           Brambory spolu s dýní uvaříme ve vodě, rozšťoucháme, přilijeme vlažné mléko nebo smetanu a vymícháme na kaši. Podle chuti dosolíme.