pátek 19. února 2016

Omáčka ze sušených rajčat s kuřecím masem



         Sušená rajčata dodají omáčce specifickou chuť.

2 porce
30min

1 kuřecí prso
½ cibule
2 stroužky česneku
6 sušených rajčat
oregano
bazalka
hrst zelené petrželka
2 čerstvá rajčata
200ml smetany na šlehání
sůl

Kuřecí maso osolíme a krátce orestujeme, vyjmeme a do výpeku dáme cibuli a česnek nakrájené nadrobno, jakmile začnou zlátnout, přidáme pokrájená sušená rajčata, oregano a bazalku, čerstvou petrželku, promícháme, přidáme čerstvá rajčata na kostičky a dusíme.
Přilijeme smetanu a krátce povaříme, poté rozmixujeme. Do omáčky vrátíme maso a vaříme, dokud není měkké (cca 10-15min).
Podáváme např. s těstovinami a posypané čerstvou petrželkou.