Omáčka ze sušených rajčat s kuřecím masem
Sušená rajčata dodají omáčce specifickou chuť.
2 porce
30min
1 kuřecí
prso
½ cibule
2
stroužky česneku
6
sušených rajčat
oregano
bazalka
hrst zelené
petrželka
2 čerstvá
rajčata
200ml
smetany na šlehání
sůl
Kuřecí maso osolíme a krátce orestujeme, vyjmeme a do výpeku
dáme cibuli a česnek nakrájené nadrobno, jakmile začnou zlátnout, přidáme pokrájená
sušená rajčata, oregano a bazalku, čerstvou petrželku, promícháme, přidáme
čerstvá rajčata na kostičky a dusíme.
Přilijeme smetanu a krátce povaříme, poté rozmixujeme. Do
omáčky vrátíme maso a vaříme, dokud není měkké (cca 10-15min).
Podáváme např. s těstovinami a posypané čerstvou petrželkou.