pátek 19. února 2016

Sekaná



        Recept mojí babičky, jinou už neděláme.

2 menší šišky
40min

600g mletého masa mix
1 velká cibule
4-5 stroužků česneku
2 rohlíky, nejlépe starší
2 vejce
1 dcl mléka
hrst listové petrželky
půl hrsti zelené natě z jarní cibulky
sůl
pepř
majoránka

Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme dozlatova, rohlíky nakrájíme na kostičky a necháme "marinovat" ve vejcích rozmíchaných s mlékem. Všechny suroviny pak smícháme dohromady (mleté maso, opečenou cibuli, prolisovaný česnek, sekanou petrželku a nať z jarní cibulky, rohlíky i s případným zbytkem mléka, okořeníme). Směs řádně prohněteme. Ničím nezahušťujeme. Tvoříme šišky, které zabalíme do alobalu.
Dáme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme při 180 stupních nejprve 30 minut, poté alobal roztrhneme a necháme ještě kůrku zezlátnout (cca 20-30minut).