Sekaná
Recept mojí babičky, jinou už neděláme.
2 menší šišky
40min
600g mletého masa mix
1 velká cibule
4-5 stroužků česneku
2 rohlíky, nejlépe starší
2 vejce
1 dcl mléka
hrst listové petrželky
půl hrsti zelené natě z jarní cibulky
sůl
pepř
majoránka
1 velká cibule
4-5 stroužků česneku
2 rohlíky, nejlépe starší
2 vejce
1 dcl mléka
hrst listové petrželky
půl hrsti zelené natě z jarní cibulky
sůl
pepř
majoránka
Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme dozlatova, rohlíky
nakrájíme na kostičky a necháme "marinovat" ve vejcích rozmíchaných s
mlékem. Všechny suroviny pak smícháme dohromady (mleté maso, opečenou cibuli,
prolisovaný česnek, sekanou petrželku a nať z jarní cibulky, rohlíky i s
případným zbytkem mléka, okořeníme). Směs řádně prohněteme. Ničím
nezahušťujeme. Tvoříme šišky, které zabalíme do alobalu.
Dáme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme při
180 stupních nejprve 30 minut, poté alobal roztrhneme a necháme ještě kůrku
zezlátnout (cca 20-30minut).
