Ryba pod peřinou s batátovou kaší
Další pokus dostat do syna týdenní porci ryby. Maskujeme tentokrát pod "peřinou".
2 porce
15+30min zapékání
2 porce tresky (použila jsem cca 300g v bloku od Nowaco)
5 větších růžiček brokolice
20g másla+na vymazání formy
1 vrchovatá PL hladké mouky
150ml mléka
50g strouhané goudy
2 porce tresky (použila jsem cca 300g v bloku od Nowaco)
5 větších růžiček brokolice
20g másla+na vymazání formy
1 vrchovatá PL hladké mouky
150ml mléka
50g strouhané goudy
1 velký batát
2 brambory
0,5-1dcl mléka
sůl
Rybu dáme do menší zapékací misky (ideálně, aby
ryba pokryla celé dno pekáčku), kterou vymažeme máslem. Brokolici uvaříme v
páře a nadrobno posekáme. Z másla, mouky a mléka uvaříme hustý bešamel, ve
kterém necháme rozpustit sýr. Lehce vmícháme brokolici. Podle slanosti sýra
můžeme dosolit. Bešamel naneseme na rybu a pečeme ve vyhřáté troubě na
200stupňů cca 20min dozlatova.
Batáty uvaříme spolu s bramborami doměkka,
scedíme, osolíme a spolu s teplým mlékem vymícháme na hladkou kaši.