čtvrtek 18. února 2016

Ryba pod peřinou s batátovou kaší



             Další pokus dostat do syna týdenní porci ryby. Maskujeme tentokrát pod "peřinou".

2 porce
15+30min zapékání

2 porce tresky (použila jsem cca 300g v bloku od Nowaco)
5 větších růžiček brokolice
20g másla+na vymazání formy
1 vrchovatá PL hladké mouky
150ml mléka
50g strouhané goudy

1 velký batát
2 brambory
0,5-1dcl mléka
sůl

Rybu dáme do menší zapékací misky (ideálně, aby ryba pokryla celé dno pekáčku), kterou vymažeme máslem. Brokolici uvaříme v páře a nadrobno posekáme. Z másla, mouky a mléka uvaříme hustý bešamel, ve kterém necháme rozpustit sýr. Lehce vmícháme brokolici. Podle slanosti sýra můžeme dosolit. Bešamel naneseme na rybu a pečeme ve vyhřáté troubě na 200stupňů cca 20min dozlatova.
Batáty uvaříme spolu s bramborami doměkka, scedíme, osolíme a spolu s teplým mlékem vymícháme na hladkou kaši.