pátek 26. února 2016

Rybí kiš s brokolicí



             Můj první quiche. Určitě má své mouchy, jako třeba tvrdší a sušší těsto (s bezlepkem mám ještě trochu problém), ale snědl se celý.

4 porce
60min

100g másla
1 vejce+na vymazání formy
150g pohankové mouky
50g rýžové mouky
2PL drcených lněných semínek
2PL vody
špetka růžové soli

5 růžiček brokolice
100g filetu z pstruha lososovitého
100g filetu z tresky tmavé
200ml smetany na šlehání
3 vejce
80g eidamu najemno nastrouhaného
růžová sůl
koření na ryby


        Z másla, vejce, mouky, lněných semínek, soli a vody vypracujeme tužší těsto, které vtlačíme do vymazané rozevírací formy na dno i stěny(použila jsem průměr 18cm). Dno propícháme vidličkou. 
        Brokolici uvaříme na skus v páře, ryby pokrájíme na větší kousky a posypeme kořením. Vše střídavě poklademe na korpus. 
        Smetanu rozmícháme s vejci, špetkou soli a sýrem a zalijeme brokolici s rybami. 
        Pečeme na 190st cca 40-45min. Necháme vychladnout.