Tradiční novoroční vepřové a čočka netradičně
Letos se mi smažit řízky vážně nechtělo a dělat čočkovou polévku už vůbec ne. Navíc kvůli kojení bych se jí měla obloukem vyhýbat. Ale tradice je tradice, tak jsem zvolila schůdnější variantu.
3 porce
35min
400g mletého masa mix
2 menší cibule
sůl
mletá sladká paprika
drcený kmín
olej
250g červené čočky
2 mrkve
1 petržel
hrst saturejky
2PL másla
Nejprve jsem si dala vařit vodu se saturejkou a během
toho si očistila a nastrouhala nahrubo zeleninu, pokrájela cibuli. Do vroucí
vody s bylinkou jsem dala čočku a na oleji zpěnila 1 cibulku a kořenovou
zeleninu.
Mezitím jsem si z masa, druhé najemno pokrájené cibule a koření
umíchala směs na karbanátky. Ty jsem smažila na oleji (lze je péct i v troubě).
V průběhu
smažení jsem si dodělala přílohu-tedy slila čočku a promíchala se zeleninou,
dosolila a zjemnila máslem.