čtvrtek 18. února 2016

Vepřové kostičky s bramborovo-fazolkovou kaší



         Některé potraviny dostat do dětí je pěkná fuška. Jako třeba zelené fazolky. V polévce je synátor úspěšně bojkotuje, natož pak jen restované na másle. Tak jsem je zamaskovala do kaše a bingo.

2 porce
cca 100min

250g vepřové kýty
špetka růžové soli
špetka drceného kmínu
špetka mleté sladké papriky
olej
2 velké brambory
hrst zelených fazolkových lusků
cca 1dcl mléka
1PL másla

       Maso jsem nakrájela na malé kostičky, okořenila, na oleji nechala zatáhnout, podlila trochou vody a za občasného kontrolování a dolévání tekutiny dusila asi 1,5 hodiny. Před koncem jsem nechala šťávu zredukovat.
      Brambory jsem uvařila spolu s fazolkami doměkka, osolila a rozmixovala na kaši s teplým mlékem a lžící másla.