středa 17. února 2016

Tuňákový steak 



           Poprvé v životě se přede mnou objevil tuňák jinak než v konzervě. Trochu jsem měla strach, abych takovou drahou vzácnost nezkazila, ale nakonec byly mé obavy zbytečné. 

4 porce
20min+marinování

4 steaky z tuňáka
4 stroužky česneku
4PL oleje
2PL sušené bazalky 
špetka soli
špetka barevného pepře
1 citron (šťáva)
máslo nebo ghí 

         Suroviny na marinádu (česnek, bazalku, olej, sůl, pepř a šťávu z citronu) umixujeme a rybu do ní naložíme minimálně na 2 hodiny. Tuňáka opékáme na másle cca 2-3min z každé strany (vevnitř by měl zůstat růžový, ale pozor na vysušení). Vyjmeme z pánve a zakrytého necháme chvíli odpočívat. Podáváme např. se šťouchanými bramborami a cibulkou.