čtvrtek 18. února 2016

Vepřové nudličky s kaki ovocem a pórkový bulgur



Snad v každém obchodě teď na mě koukají krásně oranžové plody ovoce kaki. A ta cena! Ale jelikož se mé mládě rozhodlo bojkotovat tyto sladké exotické plody v jakékoliv jiné syrové podobě než mixované, rozhodla jsem se ustoupit od svého předsudku, že ovoce se s masem nemá kombinovat a zkusila dnes opět něco nového. A zjevně to prckovi chutnalo.

2 porce
60min

250g vepřové kýty
½ cibule
3PL oleje
2KL mletého zázvoru
1KL mleté sladké papriky
2-3KL sušeného česneku
1 kaki ovoce
solčanka (směs sušené zeleniny s mořskou solí)
200ml bulguru
500ml vývaru
hrst pórku (střední část)

Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a na oleji necháme zezlátnout. Přidáme nudličky masa, orestujeme, okořeníme a podlijeme vodou. Dusíme asi 1 hod do změknutí za občasného míchání a případného podlévání. Nakonec přidáme očištěné a na kostičky pokrájené kaki a už jen krátce povaříme, aby se kaki nerozvařilo.
Na oleji opečeme pokrájený pórek, přidáme bulgur, okořeníme solčankou, podlijeme vývarem a za občasného míchání dusíme doměkka cca 10-15min, než se tekutina vsákne. Pod pokličkou necháme ještě 5min dojít.