Vepřové nudličky s kaki ovocem a pórkový bulgur
Snad v každém obchodě teď na mě koukají
krásně oranžové plody ovoce kaki. A ta cena! Ale jelikož se mé mládě rozhodlo
bojkotovat tyto sladké exotické plody v jakékoliv jiné syrové podobě než
mixované, rozhodla jsem se ustoupit od svého předsudku, že ovoce se s masem
nemá kombinovat a zkusila dnes opět něco nového. A zjevně to prckovi chutnalo.
2 porce
60min
250g vepřové kýty
½ cibule
3PL oleje
2KL mletého zázvoru
1KL mleté sladké papriky
2-3KL sušeného česneku
1 kaki ovoce
solčanka (směs sušené zeleniny s mořskou
solí)
200ml bulguru
500ml vývaru
hrst pórku (střední část)
Cibuli očistíme, pokrájíme nadrobno a na
oleji necháme zezlátnout. Přidáme nudličky masa, orestujeme, okořeníme a
podlijeme vodou. Dusíme asi 1 hod
do změknutí za občasného míchání a případného podlévání. Nakonec přidáme
očištěné a na kostičky pokrájené kaki a už jen krátce povaříme, aby se kaki
nerozvařilo.
Na oleji opečeme pokrájený pórek,
přidáme bulgur, okořeníme solčankou, podlijeme vývarem a za občasného míchání
dusíme doměkka cca 10-15min, než se tekutina vsákne. Pod pokličkou necháme
ještě 5min dojít.