Zelí z červené řepy
Milujete zelí, ale ne vždy i ho můžete dopřát, protože hodně nadýmá? Vyměňte ho za řepu. Chuťově nepoznáte rozdíl a doplníte zase jiné vitamíny.
porce 4-6
čas 30min
3 větší červené řepy
2 menší cibule
3PL oleje
sůl
drcený kmín
mletý pepř
1PL octa nebo citronové šťávy
Řepu oloupeme, nastrouháme nahrubo. Cibuli
oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, přidáme
řepu, okořeníme solí, pepřem a kmínem, podlijeme cca 150ml vody a za občasného
míchání dusíme pod pokličkou do změknutí (cca 15min). Dochutíme octem nebo
citronem a necháme odpařit přebytečnou vodu.
Podáváme jako přílohu třeba k pečenému
kuřeti s bramborem.