pátek 19. února 2016

Zelí z červené řepy



           Milujete zelí, ale ne vždy i ho můžete dopřát, protože hodně nadýmá? Vyměňte ho za řepu. Chuťově nepoznáte rozdíl a doplníte zase jiné vitamíny.

porce 4-6 
čas 30min

3 větší červené řepy 
2 menší cibule
3PL oleje
sůl
drcený kmín
mletý pepř
1PL octa nebo citronové šťávy


Řepu oloupeme, nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji osmažíme dozlatova cibuli, přidáme řepu, okořeníme solí, pepřem a kmínem, podlijeme cca 150ml vody a za občasného míchání dusíme pod pokličkou do změknutí (cca 15min). Dochutíme octem nebo citronem a necháme odpařit přebytečnou vodu.
Podáváme jako přílohu třeba k pečenému kuřeti s bramborem.