sobota 12. března 2016

Špenátová polévka s topinambury



                   Kamarád pěstuje topinambury a obdaroval nás plnou taškou. Vzhledem k tomu, jak moc jsou zdravé, rozhodla jsem se této vzhledově "podezřelé" potravině dát šanci. A v polévce krásně vynikla jejich (a)typická chuť.

4 porce
30min

500g topinamburů
150g čerstvého baby špenátu
1/2 cibule
2KL sušeného česneku
1KL růžové soli
voda dle potřeby 
150ml mléka (nemusí být)
2PL másla

                  Na másle zpěníme cibuli a přidáme očištěné a pokrájené topinambury a špenát. Chvíli restujeme, než špenát zavadne. Přendáme do hrnce, zalijeme vodou, aby byla směs ponořená, okořeníme a vaříme doměkka. Polévku rozmixujeme (část topinamburů můžete před mixováním odebrat na ozdobu) a můžeme zjemnit mlékem.