sobota 12. března 2016

Špaldové palačinky



                        Kdo by je neznal... Nedělní snídaně, rychlá večeře přes týden, sladká tečka po obědě. Dokonalost ze tří ingrediencí, kterou vykouzlíte za krátkou chvíli. A to nepřeberné množství variant čím si je můžete namazat, obložit, naplnit... Přiznávám, není to úplně nejzdravější jídlo. Já je mám spojené s víkendem u babičky a meruňkovou marmeládou, muž je miluje s tvarohem a domácím džemem, syn se špenátem. Jak je máte nejraději Vy?

20ks
cca 40min

1l polotučného mléka
3 velká vejce
cca 550g hladké špaldové mouky
špetka soli
olej dle potřeby

                V mléce rozšleháme vejce se solí a postupně přidáváme mouku. Na rozpálené pánvi s kapkou oleje smažíme tenké palačinky z každé strany cca  1 minutu dozlatova. Náplň volíme podle momentální chuti. Výborné jsou i studené na druhý den.