úterý 19. dubna 2016

Bezlepkové crackers s medvědím máslem

a lněným semínkem



             Kváskové krekry jsou sice skvělé, ale pokud se nahlásí nečekaná návštěva, moc Vám nepomůžou, jelikož jejich příprava je poněkud zdlouhavá. Tahle varianta je časově méně náročná, navíc bezlepková. Zkrátka super pro "rychlé akce", ale i jako svačinka na ven.

cca 35ks
40min bez odležení těsta

60g medvědího másla (recept najdete taktéž na blogu)
130g bezlepkové mouky (použila jsem pohankovou a kukuřičnou v poměru 2:1)
60ml studené vody
1KL soli
1 hrst semínek (použila jsem lněné)

          Z výše uvedených ingrediencí zpracujte těsto, které nechte alespoň hodinu odležet v lednici. Vyválejte placku, vykrojte třeba čtverečky a pečte na pečícím papíru při 170 stupních asi 20 minut dozlatova.