středa 20. dubna 2016

Kuskuto s vepřovým masem a sušenými rajčaty



                   Dnes poprvé mě mrazák nezachránil, ale zhatil mé plány. Nicméně následná improvizace byla daleko barevnější a chuťově zajímavější.

2 porce
2,5 hodiny

260g vepřové kýty
100g kuskusu
1 hrst mrkve
1 hrst celeru
1 hrst sušených rajčat
1 hrst natě jarní cibulky
1 hrst kudrnky
1KL mleté sladké papriky
1KL sušeného česneku
1/2KL drceného kmínu
špetka růžové soli
2PL oleje

          Maso nakrájíme na kostičky, okořeníme a na lžíci oleje zatáhneme. Podlijeme horkou vodou a dusíme doměkka (vodu podle potřeby doléváme). Mně to trvalo cca 2 hodiny.              Mrkev a celer očistíme a nastrouháme najemno, rajčata a cibulkovou nať nasekáme na kousky. Na lžíci oleje společně zeleninu orestujeme, přidáme k ní maso i se šťávou, kterou pustilo, a 5 minut podusíme. 
          Kuskus promícháme s kudrnkou, zalijeme 150ml horké vody, přikryjeme a necháme 10 minut bobtnat.
          Nakonec smícháme masovo-zeleninovou směs s hotovým kuskusem a ihned podáváme.