úterý 26. dubna 2016

Brokolicová polévka s pohankou a bryndzou



                Nejmladšímu rostou zoubky, takže od rána jsem se pohybovala po bytě jako zombie. Na vaření nebyla nálada ani čas, a proto jsem to vyřešila zeleninovou polévkou, kterou jsem zahustila zbylou pohankou z předešlého dne a dochutila pomocí chuťově výrazné bryndzy. Polévka tím rázem získala i na vydatnosti.

4 porce
do 30 minu

1 brokolice
1 kompotová miska vařené pohanky
1/2 menší cibule
1 stroužek česneku
cca 50g bryndzy
750-1000ml hovězího vývaru
1PL ghí (přepuštěné máslo)

        Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nasekáme, brokolici rozebereme na růžičky 
        Na lžíci ghí zpěníme cibuli, česnek, přihodíme brokolici a krátce orestujeme. Zalijeme vývarem, aby byla zelenina ponořená, a vaříme do změknutí. 
        Poté přidáme pohanku a bryndzu a vše rozmixujeme. Konzistenci si upravíme podle sebe případným doředěním zbylým vývarem či horkou vodou. 
        Přivedeme k varu a máme hotovo. Bryndza je dost slaná, komu by nestačilo, může si dosolit.