pondělí 25. dubna 2016

Pohanka se špenátem a nivou



               Důstojné bezmasé hlavní jídlo, ale klidně i sytější příloha pro větší jedlíky. Navíc z pohanky, která Vám rozhodně nebude "trhat žíly". :)


3 porce
do 30min bez namáčení pohanky

120g pohanky
150g čerstvého špenátu
80g nivy
1/2 cibule
3 stroužky česneku
2PL oleje
růžová sůl

       Pohanku propláchněte a namočte do dvojnásobného množství vody alespoň na hodinu (bude rychleji uvařená). Nabobtnalou pohanku vařte asi 5-10 minut na skus. Nezapomeňte vodu osolit.
       Cibuli a česnek oloupejte, posekejte nadrobno a na oleji nechte zesklovatět. Přidejte omytý špenát zbavený silných listových řapíků a natrhaný na menší kusy (pokud použijete baby špenát, tohle vynechte) a krátce restujte, než zavadne.            Scezenou pohanku smíchejte se špenátem a v horké směsi rozpusťte nastrouhanou nivu.