pátek 8. dubna 2016

Bryndzová pomazánka



                  Bryndza patří mezi potraviny, které buď milujete, nebo je nemůžete ani cítit. U nás platí ta první varianta. Až se musím kolikrát krotit, abychom ji neměli na jídelníčku zase až tak často, protože kromě tučnosti je i dost slaná. Nicméně jakmile je někde v akci, nelze odolat. Většinou skončí v haluškách, ale dnes jsem ji připravila jako pomazánku. Poprvé jsem ji takto ochutnala u kamarádky a jejímu kouzlu jsem propadla. Třeba zachutná i Vám.

4-5 porcí
10min

100g bryndzy
60g změklého másla
60g domácí lučiny 

          Všechny ingredience společně umixujeme (vymícháme) dohladka a máme hotovo. Geniálně jednoduché že? Podáváme s pečivem, krekry, či krájenou zeleninou.