pátek 8. dubna 2016

Červená čočka se zeleninou a vejcem



                 Je pátek, má být ryba. Přestože jsem včera utratila majlant v obchodě a losos se na mě směje, chybí na něj nálada. Celé dopoledne kutím, co by uspokojilo mé chuťové pohárky. Jediné, co vím, že by to mělo být bezmasé. Za pět minut dvanáct nakonec volím naši oblíbenou červenou čočku. 

2 porce
30 min

1/2 cibule
1 hrst řapíkatého celeru
200g mražené zeleninové směsi (použila jsem hrášek, kukuřice, mrkev)
1/2 hrnku červené čočky
hrst kudrnky
2-3PL másla 
špetka růžové soli
1 hrst sušené saturejky
2 vejce

         Čočku si uvaříme spolu se saturejkou doměkka. Na lžíci másla zpěníme pokrájenou cibulku s celerem, přidáme uvařenou zeleninovou směs a scezenou čočku. Vmícháme zbytek másla, osolíme, posypeme petrželkou a servírujeme s různě upraveným vejcem (já sobě zvolila ztracené, pro prcka vařené natvrdo).