čtvrtek 21. dubna 2016

Burritos



        Na tomto mexickém jídle je prima, že si do něj můžete dát co chcete. Základem je pšeničná placka, plní se většinou mletým masem, fazolemi, rajčaty... ale cokoliv do něj dáte, je správně. Tortily sice domácí nejsou, ale to je úkol na příště. :)

8 porcí
40 minut

8 celozrnných tortil
500g mletého hovězího masa
500g vařených bílých fazolí 
200g mražené kukuřice
1 plechovka krájených rajčat
1 cibule
1 římský salát
8 plátků čedaru
2PL řepkového oleje
růžová sůl
mletý pepř
drcený kmín
chilli (pouze pro dospělé)
sušený koriandr
2 zakysané smetany
1-2 stroužky česneku

           Cibuli nakrájíme najemno a na oleji zpěníme. Přidáme mleté maso, okořeníme a zarestujeme. Přilijeme rajčata a dusíme asi 15-20 minut. Do horké směsi přidáme uvařenou kukuřici a fazole. Už nevaříme. 
           Tortilu ohřejeme (v troubě, na suché pánvi, v mikrovlnce...), doprostřed naneseme masovou směs, na ni položíme sýr a natrhaný salát a zarolujeme (můžete ještě konec zabalit do alobalu).                      
           Servírujeme s dipem ze zakysané smetany a česneku.