Pomerančové muffiny s jogurtem a kousky čokolády
Pomeranče teď už stojí za starou belu, a tak jsem zbytek, co už opravdu nikdo nechtěl, použila na pečení.
16ks
30min
1
velké vejce
2PL
řepkového oleje
160ml
šťávy ze 2 pomerančů a 1 citrónu
220g
bílého jogurtu
120g
kokosového cukru
300g
rýžové mouky
1 vanilkový puding
1
kypřící prášek bez fosfátů
50g
vysokoprocentní čokolády
Smícháme zvlášť tekuté a sypké suroviny a poté obě
směsi vyšleháme společně dohladka. Čokoládu
nasekáme na kousíčky a přimícháme do těsta.
Hmotu nalijeme do muffinových košíčků (doporučuji použít silikonové, na papírové se těsto hodně nalepilo) a necháme odležet, než se
nahřeje trouba na 180 stupňů. Pečeme 15 min.
Pokud se Vám budou zdát muffiny sušší, klidně z nich udělejte cupcaky přidáním tvarohové čepice apod...
* Info z druhého dne: Muffiny podstatně ztvrdly, možná tím, že jsem je nechala jen pod utěrkou, nevím. Nicméně s kopečkem jogurtu či tvarohu jsou opět jedlé. :)
Pokud se Vám budou zdát muffiny sušší, klidně z nich udělejte cupcaky přidáním tvarohové čepice apod...
* Info z druhého dne: Muffiny podstatně ztvrdly, možná tím, že jsem je nechala jen pod utěrkou, nevím. Nicméně s kopečkem jogurtu či tvarohu jsou opět jedlé. :)