středa 20. dubna 2016

Pomerančové muffiny s jogurtem a kousky čokolády



      Pomeranče teď už stojí za starou belu, a tak jsem zbytek, co už opravdu nikdo nechtěl, použila na pečení.

16ks
30min

1 velké vejce
2PL řepkového oleje
160ml šťávy ze 2 pomerančů a 1 citrónu
220g bílého jogurtu
120g kokosového cukru
300g rýžové mouky
1 vanilkový puding
1 kypřící prášek bez fosfátů
50g vysokoprocentní čokolády

Smícháme zvlášť tekuté a sypké suroviny a poté obě směsi vyšleháme společně dohladka. Čokoládu nasekáme na kousíčky a přimícháme do těsta.
         Hmotu nalijeme do muffinových košíčků (doporučuji použít silikonové, na papírové se těsto hodně nalepilo) a necháme odležet, než se nahřeje trouba na 180 stupňů. Pečeme 15 min. 
         Pokud se Vám budou zdát muffiny sušší, klidně z nich udělejte cupcaky přidáním tvarohové čepice apod...

* Info z druhého dne: Muffiny podstatně ztvrdly, možná tím, že jsem je nechala jen pod utěrkou, nevím. Nicméně s kopečkem jogurtu či tvarohu jsou opět jedlé. :)