Cannelloni s lososem
a špenátovým bešamelem
Když se daří, tak se daří. Kromě invaze broučků, které jsem si nejspíš donesla v některé z potravin z obchodu (jelikož jsem jarní úklid spíže dělala před měsícem) a kteří mi zlikvidovali půlku zásob, se ještě ke všemu rozhodlo stávkovat auto. Do toho neteče teplá voda, praskl džbán s čajem a v 9 hodin nám vypnuli elektřinu. Přesto všechno se oběd nakonec konal a aspoň trochu mi spravil náladu.
500g
lososa
1PL
másla
30g
jáhlové mouky
200ml
smetany ke šlehání
200ml
mléka
150g
mraženého listového špenátu
1
velký stroužek česneku
100g
mozzarelly
špetka
růžové soli
Před
krájením necháme odpočinout.
2,5
porce
40
min
8
cannellonů (podle velikosti zapékací misky)
Lososa
nakrájíme na kousky a naplníme jím syrové cannelloni.
Z
másla a mouky připravíme jíšku, přidáme povolený špenát, prolisovaný česnek,
sůl a mléko se smetanou. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec
v omáčce rozpustíme strouhanou mozzarellu.
Trochu
horkého bešamelu dáme na dno zapékací misky, naskládáme na něj těstoviny tak,
aby pokrývaly celé dno a byly natěsno, zalijeme zbylou omáčkou a dáme zapéct do
trouby vyhřáté na 180 stupňů na 20-25 minut.