pátek 15. dubna 2016

Cannelloni s lososem 

a špenátovým bešamelem



             Když se daří, tak se daří. Kromě invaze broučků, které jsem si nejspíš donesla v některé z potravin z obchodu (jelikož jsem jarní úklid spíže dělala před měsícem) a kteří mi zlikvidovali půlku zásob, se ještě ke všemu rozhodlo stávkovat auto. Do toho neteče teplá voda, praskl džbán s čajem a v 9 hodin nám vypnuli elektřinu. Přesto všechno se oběd nakonec konal a aspoň trochu mi spravil náladu.

2,5 porce
40 min

 8 cannellonů (podle velikosti zapékací misky)
500g lososa 
1PL másla
30g jáhlové mouky
200ml smetany ke šlehání
200ml mléka
150g mraženého listového špenátu
1 velký stroužek česneku
100g mozzarelly
špetka růžové soli

       Lososa nakrájíme na kousky a naplníme jím syrové cannelloni.
       Z másla a mouky připravíme jíšku, přidáme povolený špenát, prolisovaný česnek, sůl a mléko se smetanou. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Nakonec v omáčce rozpustíme strouhanou mozzarellu.
       Trochu horkého bešamelu dáme na dno zapékací misky, naskládáme na něj těstoviny tak, aby pokrývaly celé dno a byly natěsno, zalijeme zbylou omáčkou a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů na 20-25 minut.
       Před krájením necháme odpočinout.