sobota 16. dubna 2016

Ovesná kaše s jablkem, skořicí a 

konopným semínkem



                 Od doby, co začal náš junior běhat skoro jako Forrest Gump a jídlo ho jen zdržuje, začala jsem mu k snídani připravovat kaše všeho druhu, abych do něj dostala nějakou energii hned ze startu. Volím různé druhy obilovin v podobě vloček, které většinou vařím v mléce a doplním je ovocem či nějakým sirupem, kořením či semínky. Kupodivu mu tento druh snídaní vyhovuje více než "pečivo s něčím" a než stačím obstarat druhého caparta, už na mě křičí:  ,, Maminko, hotovo, spapal." Tady jedna z variant.

2 porce
15 min

8PL ovesných vloček
200ml mléka
2PL loupaných konopných semínek+na ozdobu
1 velké sladké jablko
1KL mleté skořice
cca 5 jahod na ozdobu

       Vločky spolu se semínkem zaliji mlékem a nechám 5 minut máčet. Mezitím oloupu a nastrouhám jablko. Do kastrůlku přidám skořici, jablko a cca 5 minut povařím do zhoustnutí. Kaši rozdělím na talíře, ozdobím plátky jahod, posypu konopným semínkem a servíruji.
       * Kdo má rád sladší, může si pokapat datlovým či jiným sirupem.