Krém z bílé ředkve a řeřichy
V obchodě na mě vykoukla svěže zelená čerstvá řeřicha. Nešlo odolat. Pomazánek jsme v poslední době měli dost, tak jsem si řekla, že vyzkouším polévku. Chtělo to něco, co zjemní "pikantní" chuť řeřichy. A bílá ředkev se smetanou tento úkol splnily na výbornou.
6 porcí
30 min
50g
jarní cibulky (bílá část)
800g
bílé ředkve
2
vaničky řeřichy
250ml
smetany ke šlehání
2PL
másla
voda dle potřeby
růžová
sůl
olivový olej na ozdobu (nemusí být)
Jarní
cibulku pokrájíme na kolečka, ředkev na kostky a na másle restujeme asi 5
minut. Zalijeme vodou, aby byla zelenina lehce ponořená, a vaříme do změknutí.
Trvá to zhruba 20 minut.
Do hrnce přidáme řeřichu (část si odložíme na ozdobu),
smetanu a vše rozmixujeme. Osolíme a podle potřeby naředíme horkou vodou do
požadované hustoty. Polévku přivedeme k varu a máme hotovo.
Na talíři
dozdobíme kapkou olivového oleje a čerstvou řeřichou.