neděle 24. dubna 2016

Linecký koláč s jahodami



            Sešlo se mi doma větší množství jahod a to si říkalo o koláč. A rodinná rada rozhodla, že se tentokrát upeče klasika.

8 porcí
60 minut

220g hladké špaldové mouky
200g celozrnné špaldové mouky
260g másla
100g kokosového cukru
4 žloutky
1 citron 
750g jahod
1 vanilkový puding
1PL kokos. cukru (nemusí být, záleží na sladkosti jahod)

           Z mouky, změklého másla, žloutků, cukru a citrónové kůry (můžete přidat i pár kapek šťávy) vypracujeme těsto, které dáme minimálně na 1 hodinu odležet do lednice. 
           Jahody umyjeme, očistíme, pokrájíme na kousky a promícháme s pudingem (popř. s cukrem).
           Polovinu těsta rozválíme na placku a vysteleme s ním dno a boky máslem vymazané koláčové formy. Dno propícháme vidličkou a naneseme rovnoměrně jahody. Z druhé poloviny vykrajujeme srdíčka, která klademe na koláč od obvodu ke středu.
           Pečeme při 180 stupních 30-35 minut. Necháme zchladnout.