neděle 24. dubna 2016

Tuňáková pomazánka s tvarohem



               Kdo by neznal "rybičkovou pomazánku"... Já ji nesnášela. Možná proto, že se u nás dělala ze sardinek v oleji a v moři másla skončil celý obsah plechovky. Tohle je jistě všem známá elegantnější a rozhodně chuťově lepší varianta. Rozhodně ji zařaďte dětem do jídelníčku.

130g tuňáka ve vlastní šťávě (plechovka 185g)
150g tvarohu
1/2 cibule
1/4 citrónu
1/2 KL mleté sladké papriky
kudrnka na ozdobu

          Cibuli oloupejte, nakrájejte a spařte vroucí vodou (snížíte tak její štiplavost). 
          Tuňáka sceďte, přidejte cibuli, tvaroh, šťávu z citrónu a mletou papriku a vše dohladka rozmixujte. 
          Pomazánku namažte nejlépe na domácí chléb (třeba kváskový) a posypte sekanou kudrnkou.