pondělí 4. dubna 2016

Mandarinkové rizoto s kuřecím masem



               Že drůbeží maso a citrusy tvoří téměř dokonalou dvojici, to není žádným tajemstvím. Takže když jsme dostali další síťku mandarinek, rozhodla jsem se toho využít a spotřebovat poslední kus kuřecího.  A šmakovalo nám.

2-3 porce
45min

1 velké kuřecí prso
1/2 cibule
1PL másla
1PL oleje
1 šálek rýže
1dcl šťávy z mandarinek
1 mandarinka 
cca 500ml vývaru
voda dle potřeby
2PL sušeného koriandru nebo hrst čerstvého
2 bobkové listy
1 hvězdička badyánu
špetka mletého nového koření
špetka pepře
špetka růžové soli

           Na lžíci másla s olejem zpěníme nadrobno sekanou cibuli spolu s bobkovým listem a badyánem. Přidáme na malé kostičky krájené maso, osolíme, opepříme a posypeme novým kořením. Chvíli restujeme, až je maso ze všech stran zatažené. 
           Přisypeme rýži, promícháme, vyjmeme bobkový list a badyán a podlijeme mandarinkovou šťávou. Jakmile se šťáva vsákne, přilijeme vývar a za občasného míchání dusíme doměkka (trvá to 15-20min). Podle potřeby přiléváme horkou vodu. 
          Před dokončením vmícháme do rizota koriandr a oloupanou mandarinku rozebranou na půlměsíčky.