sobota 23. dubna 2016

Pohankové lívance z podmáslí




             Poměrně rychlá, chutná, sladká víkendová snídaně. Navíc bez lepku a vajec. Už stačí přidat jen to, co máte na lívancích nejraději, ať už tvaroh, ovoce nebo marmeládu.

15ks
30 min

150g pohankové mouky
20g kakaa
25g kokosového cukru
300ml podmáslí
1PL lněného semínka
3-4 PL vody
1KL prášku do pečiva
ghí dle potřeby (přepuštěné máslo)

        Lněné semínko mixujeme s vodou asi 2 minuty než vytvoří gel (měly by Vám ho vzniknout asi 2 lžíce) a poté ho rozšleháme s podmáslím. Smícháme mouku, kakao, prášek do pečiva a cukr a postupně vmícháme do podmáslí. 
        Vznikne hustší těsto, ze kterého lžící tvoříme na rozpálené pánvi s přepuštěným máslem malé lívance. Smažíme pozvolna z každé strany zhruba 3-4 minuty (lívance obracejte, až se začnou na povrchu tvořit bubliny).
        A pak už je to jen na Vás. My zvolili kombinaci tvarohu a domácí ostružinové marmelády a banánu s javorovým sirupem.