úterý 12. dubna 2016

Žampionové jáhly



          Odpoledne čekáme návštěvu. Takže upéct sušenky, chleba, udělat pomazánku... Oběd už musela být nějaká rychlovka. A protože jsme o víkendu nečekaně neobědvali doma, bylo třeba upotřebit žampiony.


2 porce
30min

160g jáhel
160g žampionů
1/2 cibule
hrst sekané kudrnky
2PL ghí (přepuštěné máslo)
drcený kmín
růžová sůl

           Jáhly jsem 3x spařila horkou vodou, aby se zbavily hořkosti a poté jsem je uvařila podle návodu ve vývaru (poměr je 1:2). Trvalo to asi 15-20min. 
           Mezitím jsem si pokrájela najemno cibuli, žampiony na kostičky a společně s kudrnkou a kmínem vše orestovala na ghí do zlatohněda. 
           Hotové jáhly jsem přimíchala k houbové směsi a lehce osolila.