čtvrtek 5. května 2016

Chřestový krém s tarhoňou



            Konečně se chřest dostal i do našeho nákupního košíku a protože jsem tentokrát nechtěla experimentovat, vsadila jsem na jistotu a uvařila naši oblíbenou polévku. Aby byla ještě vydatnější, podávala jsem k ní tarhoňu.

4 porce
30 min


1 svazek zeleného chřestu
200ml smetany ke šlehání
100g tarhoňy
růžová sůl
bílý pepř (nemusí být)

         Chřest umyjeme, nakrájíme na kousky a zalijeme vodou, aby byl sotva ponořený. Osolíme a uvaříme doměkka. Trvá to asi 10 minut. 
         Přilijeme smetanu, vše rozmixujeme, případně naředíme horkou vodou a krátce prohřejeme. Dokořeníme podle chuti solí a pepřem. 
         Servírujeme s tarhoňou, kterou vaříme v osolené vodě 7-9 minut.