úterý 3. května 2016

Citrónová buchtička bez lepku



               Ze sobotní oslavy zbylo poměrně dost citrónů a šance, spotřebovat je všechny do čaje či vody s mátou než se zkazí, byla dost mizivá. Tak jsem jich pár využila na pečení. Vycházela jsem z receptu na babetu z blogu skřítčí kuchyně.

6 porcí (forma 18cm)
50 minut

3 velká vejce
2PL jogurtu (60g)
4PL medu (100g)
2 velké citrony (60ml šťáva a kůra z 1 citronu)
120g hladké rýžové mouky
1 prášek do pečiva

         Vyšleháme celá vejce, jogurt, med, citrónovou kůru a šťávu a poté do tekuté směsi postupně vmícháme mouku prosátou s kypřícím práškem. 
         Těsto vlijeme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme při 180 stupních 10 minut, poté přikryjeme alobalem a dopečeme ještě 30 minut. 
         Před krájením necháme zcela vychladnout.