čtvrtek 19. května 2016

Conchiglioni plněné variací sýrů s kapiovou omáčkou



             I když kvůli prckovi volím většinou drobné druhy těstovin, tyhle obří mušle jsem zkrátka musela mít. Úplně se nabízely k naplnění a zapečení v omáčce.

4 porce
45 minut 

170g conchiglioni (velké mušle)

1/2 cibule
1 menší mrkev
80g celeru
150g rajčat
320g čerstvé kapie
1PL provensálských bylinek
2PL oleje
růžová sůl

200g cottage sýra
140g domácího čerstvého sýra
130g nastrouhané mozzarelly
100g nastrouhaného ementálu
30g sekaného polníčku
1 vejce
růžová sůl
bílý pepř
uzená mletá paprika

        Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu na skus. Množství volte podle velikosti zapékací misky. Mně to vyšlo na cca 20 ks.
        Zeleninu očistíme. Na oleji opečeme dozlatova posekanou cibuli, nastrouhanou mrkev a celer, poté přidáme na kousky pokrájenou kapii a rajčata. Okořeníme, podlijeme troškou vody a dusíme doměkka. Omáčku rozmixujeme.
        Na náplň smícháme sýry s polníčkem a vejcem, přidáme koření a směsí naplníme uvařené vychladlé těstoviny. 
        Na dno pekáčku nalijeme omáčku a posadíme do ní naplněné mušle. Zapékáme při 180 stupních 20 minut.