Kakaový tapioka puding
s brusinkovo-višňovým topingem
Poslední dobou není chuť ani čas něco vymýšlet, takže vařím osvědčené pokrmy nebo zkouším recepty jiných. S tapiokou jsem se seznámila prvně a do pudingu jsem se pustila (po nastudování několika postupů) po svém.
5 porcí
30 minut bez namáčení
100g tapiokových perel velikosti S
600ml domácího kokosového mléka
5PL datlového sirupu (nebo více, podle chuti)
2PL kakaa
150g vypeckovaných višní
1 hsrt sušených brusinek
voda dle potřeby
Tapioku namočíme přes noc do vody tak, aby hladina dosahovala cca 2-3cm nad perly.
Druhý den slijeme přebytečnou vodu pokud je třeba a zalijeme perly mlékem. Přidáme datlový sirup a kakao a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, cca 15-20min. Směs naplníme do skleniček a ozdobíme topingem.
Ten připravíme svařením brusinek a pokrájených višní v trošce vody. Dezert dáme vychladit do lednice.