pátek 9. září 2016

Kuřecí paličky pečené na zelí s žampiony a mrkví



              Je ze mě lazar. I do koupelny lezu po čtyřech nebo za asistence muže. Takže mě mile překvapil, když odmítl na oběd ohřát nočky s mákem a k obědu mi naservíroval tuhle voňavou dobrotu.

8ks kuřecích paliček
500g sterilovaného bílého sladkého zelí
8 žampionů
2 velké mrkve
1 velká cibule
3 bobkové listy
5 kuliček nového koření
celý pepř
růžová sůl
sladká červená paprika
řepkový olej

                    Do pekáčku rozprostřeme scezené zelí, očištěnou a na kousky pokrájenou mrkev, žampiony pokrájené na čtvrtiny. Přidáme bobkový list, nové koření a celý pepř.
            Paličky osolíme a opečeme na oleji ze všech stran. Do výpeku vhodíme cibuli nakrájenou nadrobno a necháme ji zezlátnout.
            Celý obsah pánve pak přidáme do pekáče. Vše poprášíme červenou paprikou a podlijeme trochou vody (nebo vývaru). 
             Přikryjeme alobalem a pečeme při 180 stupních 2 hodiny. Před koncem pečení odkryjeme, aby se vytvořila kůrka.
             Podáváme s vařeným bramborem.

* Tip 1: Brambory můžete dělat rovnou v troubě, přidejte je do pekáče cca hodinu před koncem pečení.

* Tip 2: Zase jinou chuť získáte, pokud na podlití použijete smetanu.