neděle 9. října 2016

Kuřecí závitky se sušenými rajčaty, schwarzwaldskou šunkou a sýrem Gran Moravia, bramborovo-petrželová kaše



               Naše nedělní menu bylo tentokrát ve znamení rajčat. Dýňovou polévku s rajčaty a kořenovou zeleninou doplnily tyto závitky a klasický rajčatový salát s cibulí.



4 porce
90 minut

4 kuřecí prsa
8 plátků schwarzwaldské šunky
12ks sušených rajčat
100g sýru Gran Moravia
2 cibule
4KL kečupu
2PL hladké rýžové mouky 
himalájská růžová sůl
2PL olivového oleje
500g petržele kořen
500g brambor
cca 250ml smetany ke šlehání

Maso zlehka naklepeme, potřeme kečupem, poklademe 2 plátky šunky, na ni položíme vždy 2 rajčata a hranolek sýra á 20g . Zabalíme a zajistíme provázkem.
Každý závitek osolíme a obalíme ve směsi mouky a jemně strouhaného zbytku sýra.
Závitky ze všech stran opečeme na oleji.
Do pekáče dáme nasekanou cibuli, zbytek rajčat a výpek, poklademe závitky, podlijeme trochou vody a pečeme při 180 stupních přibližně 40 minut.
Po upečení závitky zbavíme provázků, podélně rozkrojíme a podáváme s bramborovo-petrželovou kaší a omáčkou, kterou jsme získali rozmixováním základu z pekáče.
Na kaši oloupeme a nakrájíme brambory a petržel. Uvaříme v osolené vodě doměkka, scedíme, rozmačkáme a nakonec vyšleháme s teplou smetanou dohladka.