čtvrtek 6. října 2016

Květákový salát



                  Když nemáme polévku, večeříme saláty, a protože na listové moc chuť teď v tom sychravém počasí není, udělali jsme si tento vydatný květákový.

8-10 porcí
30 minut bez chlazení

1 střední květák
1 menší pórek (bílá část)
300g vysokoprocentní šunky
200g eidamu
3 vařená vejce
150g bílého jogurtu
2PL majonézy
citrónová šťáva
himalájská růžová sůl
mletý bílý pepř

           Květák uvaříme na páře doměkka, rozmačkáme ho (nebo pokrájíme) na malé kousky a necháme zchladnout.                    Šunku nakrájíme na kostičky a nasucho ji opečeme. 
           Sýr nastrouháme nahrubo, pórek a uvařená vejce nasekáme najemno. 
           Vše smícháme dohromady a dochutíme jogurtem s majonézou, citrónovou šťávou, solí a pepřem dle chuti. 
           Salát podáváme vychlazený, ale je dobrý i vlažný.