středa 19. dubna 2017

Teplý těstovinový salát s vejci a "zeleným"



                Je po svátcích a jako každoročně nejspíš všichni řeší, co s vykoledovanými vajíčky.
                Ještě vloni jsem to měla jednoduché, prckové dostali ("na mé přání") vesměs ovocné kapsičky a z manželova úlovku to bylo akorát na pomazánku. Ne tak letos. Kromě dvou košíků plných čokoládových šíleností a pár zdravých mlsků od bystrých kamarádek, se mi doma sešlo dvacet šest vařených vajec. Pomazánka bude zítra pro návštěvu, dnes tedy variace s těstovinami a hromadou zelené zeleniny a bylinek.


4 porce
30 minut

300g bzlp. těstovin (dala jsem cizrnové)
6 vařených vajec
1 svazek jarní cibulky
2 hrsti čerstvého špenátu
1 hrst medvědího česneku
1/4 ledového salátu
100g balkánského sýra
2PL řepkového oleje
pažitka
libeček
růžová himalájská sůl
mletý pepř (nemusí být)


            Těstoviny uvaříme podle návodu, ideálně al dente. 
            Na oleji orestujeme na kolečka pokrájenou bílou část jarní cibulky, přidáme posekaný špenát, salát, medvědí česnek (pokud nemáte, nahraďte 1-2 stroužky česneku) a necháme krátce zavadnout. 
            Do pánve přisypeme na kostky pokrájená vejce a uvařené těstoviny. 
            Ochutíme bylinkami, popř. pepřem, a na závěr vmícháme balkánský sýr (podle slanosti můžeme ještě přisolit).