pátek 1. května 2020

Kešu pomazánka se sušenými rajčaty



           Ty veganské pátky mě už začínají trochu stresovat, ale beru to jako výzvu. Ne, že by na internetu nebyla spousta receptů, ale vždy musím myslet i na to, aby to jedly také děti. A ne vždy mám k dispozici doma dané ingredience. 
           O dnešní večeři jsem neměla představu ani po obědě. Nakonec jsem to ale zachránila touto pomazánkou a už teď vím, že ji určitě vyzkouším i na nějaké zahradní party.

160g kešu ořechů
50g slunečnicových semínek
60g sušených rajčat
1 KL sojové omáčky
1 KL javorového sirupu
1-2 KL sušeného mletého česneku
1-2 PL avokádového oleje
1 PL sušené bazalky
sůl, pepř


         Ořechy, semínka a rajčata namočíme na min. 2 hodiny do vody, aby nabobtnaly. Poté slijeme.
         Všechny ingredience včetně koření dáme do mixéru a vytvoříme hladkou směs (lze použít i ponorný mixér, ale dá to více práce). Pomazánku konzumujeme ihned nebo dáme vychladit.
         Nejvíce jí sluší kombinace s topinkou či opečeným toastem a kyselá okurka.