Kešu pomazánka se sušenými rajčaty
Ty veganské pátky mě už začínají trochu stresovat, ale beru to jako výzvu. Ne, že by na internetu nebyla spousta receptů, ale vždy musím myslet i na to, aby to jedly také děti. A ne vždy mám k dispozici doma dané ingredience.
O dnešní večeři jsem neměla představu ani po obědě. Nakonec jsem to ale zachránila touto pomazánkou a už teď vím, že ji určitě vyzkouším i na nějaké zahradní party.
160g kešu ořechů
50g slunečnicových semínek
60g sušených rajčat
1 KL sojové omáčky
1 KL javorového sirupu
1-2 KL sušeného mletého česneku
1-2 PL avokádového oleje
1 PL sušené bazalky
sůl, pepř
Ořechy, semínka a rajčata namočíme na min. 2 hodiny do vody, aby nabobtnaly. Poté slijeme.
Všechny ingredience včetně koření dáme do mixéru a vytvoříme hladkou směs (lze použít i ponorný mixér, ale dá to více práce). Pomazánku konzumujeme ihned nebo dáme vychladit.
Nejvíce jí sluší kombinace s topinkou či opečeným toastem a kyselá okurka.